Suszter, vissza a kaptafához!

2013.07.19. 06:33

Ahogy az alábbiakból kitűnik, nem vagyok jártas a statisztikában, tán nem is kéne itt tévelyegnem...

Az elmúlt napok nagy szenzációja volt: az USA a neten kémkedik utánunk!

Ez a hír, pontosabban a tálalása borította ki nálam a bilit!

Ahogy én képzelem, az emberiség legalább fele szellemi fejlődésében eljutott odáig, hogy képes a körülötte folyó eseményeket, felfogni, logikai kapcsolatokat keresni közöttük, a későbbi fejleményeket prognosztizálni (jól-rosszul). Ezen sokaság -nevezzük őket "első csoport"-nak - fele - ("második csoport") hajlandó is használni e képességeit. Mi következik ebből? Aki már látott számítógépet, világhálót, mobiltelefont, stb., van fogalma arról, hogy terjedésük mivel jár! Jó, és rossz, egymástól elválaszthatatlan folyamatok tömege indul meg, határtalanul. Ahogy a mezei felhasználók lehetőségei mérhetetlenül megsokszorozódtak, hatványozottan nőttek a "speciális" felhasználók lehetőségei -kezdve az egyszerű megfigyeléstől a beavatkozásig.

Az említett hír hallatán az újságírók tömege mutatta ki meglepetését, erkölcsi felháborodását: lehet, hogy meglepte őket a hír? Lehet, hogy nem tartoznak az előbb "első csoport"-nak nevezett halmazba? Akkor mit keresnek ott? Jóval korábban még lett volna alapjuk a vészharangot kongatni, de most???

Hasonlókat lehet elmondani a politikusokról is, azzal a könnyítéssel, hogy ilyen esetekben nem térhetnek ki a szóláskényszer alól, valamit kell mondaniuk, függetlenül önálló gondolataiktól.

A bejegyzés trackback címe:

https://enta.blog.hu/api/trackback/id/tr885414364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása