Babamegőrző

2012.02.27. 20:54

..jut eszembe először, ha a mai Energiatanúsítás-helyzetet nézem: szerte-szét a sok színes információ, hír, egyik-másikával el is babrál egy  unatkozó "lurkó", akit játszani, vagy megőrzésre adtak be a pláza játszószobájába... De, hogy lenne egy óvónéni, ne adj' isten, egy szakértő, aki megmutatná a kicsinek, hogy az a színes papír mire jó, hogy hozhat örömöt a vele való játék, esetleg gondolkodás! Pedig a szoktatáson már túl vagyunk, azt már sikerült elmondani, hogy a papíron, az ábrán olyasmi van, amit illik, sőt, kifizetődő érteni!

Érdekes, amíg osztrákok, németek egyből kapcsoltak a provokatív kérdésre: "Mennyit fogyaszt a háza százon?", a magyar csak gyanakodva les: a házam százon? ne vicceljen az úr, hisz az áll! Azt a szót nem ismeri, hogy FOGYASZT! Nem ismeri, pedig vaskosan megfizeti ma is, holnap is!

Ilyen környezetben természetes, hogy rendre kerülnek elő szervezetek, akik elhivatottnak érzik magukat az energiatudatosság ugrásszerű feljavítására. Egyik ilyen Pécs környékén hirdeti az igét, Nevük ugyan cseppet sem lelkesítő -tán menj haza lenne az adekvát fordítás- a szándék a döntő: olcsó pénzért olcsó teljesítés, hogy mindenkinek "fussa rá". Aztán, hogy mit profitál, vagy profitál-e egyáltalán belőle? Talán egyszer. Sokan érzik úgy, egy ingyenes, vagy olcsó tanács nem is ér többet: ha valakinek  hat óra munkám eredménye képen elmondom, számításokkal igazolom, hogy 50 milliós házán a havi üzemeltetésben 30-40 eFt-ot hogyan takaríthat meg, a jó tanácshoz nevemet is adom, sőt bizonyítványt adok , nem kérhetek a szolgálatomért 6.000.-Ft-ot, vagy elkérem az árát, mondjuk 20.000.-et, vagy adom ajándékba, ha megtehetem. A 6.000.- engem minősítene, meg a munkámat!

No, hát ezért kellene végre rendet csinálni a Babamegőrzőben!

A bejegyzés trackback címe:

https://enta.blog.hu/api/trackback/id/tr454218157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása