Lemenni kutyába ?
 
Fajkutya tenyésztőknél bevett gyakorlat, hogy a sikeres szaporulat érdekében –ha annak eljött az ideje- az első sikeres aktust napokkal később egy második, ráadás is követi.
Az épületenergetikai tanúsítók is valami hasonló aktusra számíthatnak, ha igaz a szóbeszéd. Az eddigi rend az volt, hogy meghatározott végzettséggel, gyakorlattal rendelkezők –akik egyébként már szakértő tagjai voltak a Mérnöki, vagy Építész Kamarának-, jogosultsági vizsgát tehettek, és ennek alapján végezhették a tanúsítást. A vizsgán túl kötelező a folyamatos továbbképzés is, melyről öt évenként ugyancsak számot kell adni. (A továbbképzést kötelezőnek tartom én is, egyebekben másképp csinálnám, de most ez lényegtelen!)
Elterjedt a híre, hogy „állítják már az akasztófát”, azaz szerkesztik a vizsgakérdéseket egy újabb, a „ráadás” jogosultsági vizsgához, mely felülírná az eredetit! (Gondolom, a vizsgadíjat is kikalkulálták már!)
Lehet, hogy csak a pletyka keveredik a rideg valósággal: A már hatályos 2010/31/EU direktíva kijelölte a teendőket a nemzeti kormányok számára, méghozzá konkrét, értékelhető határidővel. A végrehajtás a nemzeteken múlik, ahogy hallom, nálunk is megindult a TNM-rendelet korszerűsítése. Majd, amikor elkészül, beépül a kötelező továbbképzés anyagába, akár még vizsgává is kinőheti magát. De előtte? Miről? Mit?Miért?
Nehogy az legyen a válasz, hogy: CSAK! Vizsgadíjért! Több lesz a vizsgánk, mint a munkánk száma!
Aki hall valami hihetőt, szóljon, tájékoztasson!

A bejegyzés trackback címe:

https://enta.blog.hu/api/trackback/id/tr102824359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása