Ostoba vagy Zöld II

2009.10.16. 20:31

 

Ostoba vagy Zöld!
Rosszul írtam! Helyesen: ostoba, vagy zöld! Így már jó! Vagy egyik, vagy másik, de az nagyon, elvakultan!
Miről is van szó?
Blogom megkapta első kommentjét. Hurrá, pezsgő, meg minden, ami ilyenkor dukál. Csakhogy, ez a komment negatív. Ez még nem lenne baj, van, amivel akár egyet is érthetnék, de nem tehetem az egész kommenten átható indulat miatt!
Többször szóba került itt a megrendítő miskolci paneltűz. Jómagam azért vetettem fel a témát, mert visszataszító példáját láttam az esetről megjelenő sajtóanyagokban a tudósítói felelőtlenségnek, a félinformációkból való elméletgyártásnak, mások jó hírnevének megtaposásának. Ráadásul azáltal, hogy a műanyaghab alapú épületszigetelések igen elterjedtek, a cikkek alkalmasak voltak pánikkeltésre is. Erre a témára reagált a kommentelő, az előbb bírált negatívumok teljes arzenálját (felelőtlenül megvádol másokat, félinformációkat terjeszt, mások jóhírnevét veszélyezteti, pánikot kelt), felvonultatva. Nem hiszem, hogy minden felvetésére kellene válaszolnom:
-          azon mérnökök, tervezők, kivitelezők, építőanyaggyártók lobbija lenne ez a fenemód erőltetett épületszigetelés, akik nem nézik a népek egészségét, csak a pénz csörgésére figyelnek, az az egyetlen mozgatóerejük… hát a pénz csörgése nem hat azokra is, akik azt látják, hogy az a pénz nem az ő zsebeikbe csörgedezik?! (Már, ha valóban csörgedezne is bárhová!)
-          annak a mérnöknek, aki a tűzesetet vizsgálta, előtte orvosi tanulmányokat kellett volna folytatnia, hogy tudja: a tűzben keletkező dioxin azonnali halált okoz… régi szép idők, amikor a mérnöki tudományok elsajátítása lehetővé tette a széles körű műveltség megszerzését jogtól -orvoslásig, művészettörténettől-politikatudományig. Hogyan képzelheti a kommentelő, vagy bárki más, hogy számtalan vizsgálat és teszt után hatósági alkalmassági bizonyítványt kap olyan építőanyag, ami közvetlen veszélyt hordoz magában?!
-          nem lebecsülve a dioxin veszélyét, a kommentelő által a dioxinról írtak alkalmatlanok bármiféle vitára. Mindezt egy, a nyilvánosság előtt ismert cikkből, az internetről másolt oldallal kívánom bemutatni, melynek szerzője nevét is adta a leírtakhoz!
Őszintén örülök az első hozzászólásnak, így távolból tisztelettel köszöntöm! Kérem, legyen megfontoltabb, saját magáról sokkal kedvezőbb képet mutathat, ha részletesebben informálódik, mielőtt megszólal! A környezetünk, a benne élő emberek valóban figyelmet, védelmet érdemelnek! De nem így!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://enta.blog.hu/api/trackback/id/tr711454861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belevágtam (törölt) · http://epitkezos.blog.hu 2009.10.23. 16:45:24

Kedves Tanúsító!
Hadd legyek én a második kommentelő.
Zárójelben jegyzem meg, hogy az blogokban tobzódó nyers indulatokkal nem érdemes foglalkozni, sok ember csak így érzi magát valakinek és örül ha egyáltalán észreveszik.

Nekem konkrét kérdésem lenne.
Bővítem és korszerűsítem a házamat.
Szeretnék a meglévő tető-hőszigetelésen javítani, de nem tudom, hova nyúljak.
Minden módszer és anyag saját magát hirdeti az egyedül üdvözítőne k és mind kívülről fújja a többi gyengéit.

Honnan lehet megtudni, hogy mihez érdemes nyúlni?
Most nekem hagyományos cseréptető alatt hagyományos fólia, alatta pedig 10 cm üveggyapot szigetelés van, kábé a fele tetőtér, a másik fele padlás.

Esetleg lehetne szó arról, hogy kijön és ad valami személyre szabott tanácsot?

Tanúsító · http://enta.blog.hu 2009.10.23. 17:33:29

@bővítem a házam: Kérdésével megtisztel! Valóban, a helyszínt ismerve értékesebb tanácsot adhatok, kérem, hívjon a 20 9665 475 számon. A döntő különbség egyébként nem az egyes gyártmányok, hanem azok alkalmazása, beépítése között van, mindegyik kiváló a maga helyén.

Döglött macska · http://www.pallas70.hu/tb-berugy-tanfolyam.php 2009.11.10. 14:59:37

Vagy egyszerűen google. Már ha ügyes vagy, ott megvan minden infó. Egyébként meg egy mester. Mert ha nem vagy jó, szétgányolod a házad....
süti beállítások módosítása