Oldjuk meg!

2012.02.03. 06:45

Kísért egy régi Hofi-poén, valahogy így szólt:

Négerkérdés amerikában? Majd mi megoldjuk!

Cigánykérdés itthon? Az nincs!

Egyre gyakrabban jön elő a "majd mi megoldjuk" a hatalmasra duzzadt államadósság ügyében is. Hozzáértők rágódnak, vitatkoznak rajta, semmi gondom vele, ezért taníttattuk őket! Hanem, amikor megszólal az utca embere, aki lehet, hogy kiválóan kever rántást, vezeti a villamost, épít házat, alkot gyógyszert, hát az abszurd. Persze, erre is van magyarázat, ha a nagyokosok nem jutnak dűlőre, másnak kell átvenni a gyeplőt: ezt már próbáltuk néhányszor, ezért tartunk ott, ahol!

Amiért most meg kellett szólalnom, kedvenc építész blogomban, Koós Miklósnál is feltűnt egy fantaszta, aki szerint a megoldás: kiiratkozni a világból. Tartozunk? Semmi gond, elcsaljuk, letagadjuk! Egyszer csak elfelejtik! Nem virtus az, ha az ember elkéri a szomszédtól a sodrófát, vagy egy mérő lisztet, idővel vissza is adja. Hogy itt többről van szó? Attól még mi kértük, fogadtuk, és használtuk el! Amikor nyakunkon a szükség, nehéz ellenállni a kísértésnek, a hitelnek, de az semmiképp nem a hitelező bűne, hogy elfogadtuk, sőt el is költöttük, de rosszul! Hiába szerettük volna, nekünk nem fialt az a pénz annyit, hogy gond nélkül, kamatostól visszafizetve, még maradjon is! Most megint hitelre várunk, mindegy, mibe kerül, csak gyorsan adják, mert már költenénk!

Közgazdász-politikus zseni  fagylaltos-vagyonőr-jogász-orvos barátaim, most kell szólni az IMF-nek, úgy adjátok, hogy ezt soha többet nem látjátok viszont!

Biztosan nagyon csipkedik majd magukat, hogy mielőbb adhassák azt a hitelt!

A bejegyzés trackback címe:

https://enta.blog.hu/api/trackback/id/tr744055265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása