IDEGEN TOLLAKKAL

2013.01.01. 20:28

...sajnos nem tündökölhetek, kevésnek bizonyult a számítógépes technikai tudásom! Pedig mindennel próbálkoztam, hogy ellopjam -nem doktori értekezéshez, csak itt, a blogban való bemutatáshoz - tisztelt kollégám, Szabadi Ferenc József tanulmányát.

Maradok az egyszerű ajánlásnál, és hivatkozásnál. Aki kedveli az interaktív kalandregényeket, nem fog unatkozni! Bár nincs benne autós üldözés, pisztoly-, vagy kardpárbaj, de véresen izgalmas a téma: mire képes a pára, a nedvesség ellenünk -pontosabban lakásunk, épületünk ellen-, és hogy mi mire lehetünk képesek mindezek védelmében. Aki már látott belső falfelületen folydogáló vizet, penészt a falsarokban, érti, mire gondolok!

A tanulmány kimerítő részletességgel foglalkozik a témával, kollégáinknak sem árt egy kis ismétlés, de a Szerző reményei szerint laikusok is követhetik gondolatmenetét. A téma aktualitását az adja, hogy egyre gyakrabban kerül sor nyílászárók cseréjére, eredeti, jól funkcionáló falszerkezetek fizikájának utólagos hőszigeteléssel való megváltoztatására. Ráadásul, amíg általában a laikus tulajdonos, lakó első szóra érti ezen beavatkozások szakértői indoklását (de már nem tudjuk ugyan olyan egyszerűen elmagyarázni a lábazat, padló, pince-, vagy padlásfödém hőháztartásban való szerepét sem!!!), a párával kapcsolatos veszélyeket már nem tudják felmérni. (Néha még a szakmabeliek sem...)

Semmi gond, az épület mindig tudja a fizikát!

(Vagy talán éppen ez a gond?!)

Az ajánlott tanulmány két részes, az itt megadott címről elérhető a teljes anyag:

http://www.gyorshazak.extramobilhazak.hu/mernokszerkezetek-paradiffuzio.html

Sok sikert a Szerzőnek, Olvasónak!

A bejegyzés trackback címe:

https://enta.blog.hu/api/trackback/id/tr404990974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása