•  
  •  
  • Szerencsére, folytatódik a levelezés...Mária:
2011. február 16. szerda ekkor: 05:53
Tanúsító:
Kedves Tanúsító!
Köszönöm szépen a számomra világosan megfogalmazott válaszát. Értem a rendeletet, amiért azt megalkották. Én magam is megpróbálok mindent megtenni az energiatakarékosság érdekében. Társasházunk végfalát évekkel ezelőtt szigeteltettük, ez volt az első lépés. Az épület teljes külső szigetelését elvetettük (legalább is egyenlőre).
A Magyar Építészeti Kamara honlapján olvastam:
“Meglévő épületek, önálló rendeltetési egységek, lakások esetén az energetikai tanúsítvány 2012. január 1-jétől kötelező az alábbi esetekben:
- ellenérték fejében történő tulajdon-átruházás, vagy
- egy évet meghaladó bérbeadás.”
Mivel a társasház 12 lakása egyazon energetikai (áram, gáz), épületszerkezeti, épületgépészeti rendszerhez tartozik egyetértek azzal, hogy először az egész épületre kell elkészíteni az épületenergetikai tanúsítványt, majd azt lebontani lakásokra.
Azt egy percig sem gondolom, hogy a tanúsítvány elkészítésével semmit sem nyújtanak. Lesz egy hivatalos dokumentum a kezünkben és végrehajtottuk a 176/2008. (VI. 30.) Korm. rendeletben előírtakat, aztán átgondolhatjuk következő lépésünket.
A szomorú az, hogy családok a napi megélhetésükért küzdenek és ezeket az embereket nem lehet (vagy nem tudjuk) rákényszeríteni, további anyagi terhek felvállalására.
A jó döntés érdekében igyekszem minél több információhoz jutni, ezzel segíteni a társasház tulajdonosait, hogy mindenki megértse a lényeget.
Üdvözlettel, Mária
válasz
  • Mária:
2011. február 16. szerda ekkor: 19:52
.:iStván:.:
A film megtekintése után egy közmondás jutott eszembe: “Fejétől büdösödik a hal”
Amit már biztosan tudok, tanúsítvánnyal vagy anélkül ismerve a problémát egyre megy, a lényeg a pénzen van, hogy tegyünk valamit az energiatakarékosság terén. Pénz nélkül nem lehet megoldani. A hal fejénél pazarolhatnak, a farkánál meg fizessenek.
válasz
  • Tanúsító:
2011. február 16. szerda ekkor: 22:01
.:iStván:.:
Tisztelt iStván!
Nem szeretném itt a helyet pazarolni arra, hogy elmagyarázzam a saját álláspontomat. A lényeg, hogy a demagógia tipikus példájának látom a bemutatott filmet – valós részletekből célzatosan téves összefoglalás! Műszaki részleteket most nem említek, csak a pénzügyi részét: ha osztályon felüli módon szigetelik a Parlamentet, a minisztériumokat, azt ki fizeti?
Ha a műszaki vonatkozások is érdeklik, keressen meg mailban! Lenne mit mondanom a film készítőinek is, de hagyjuk…
üdv
Tanúsító
válasz
  • Tanúsító:
2011. február 16. szerda ekkor: 22:10
Mária:
Kedves Mária!
Köszönöm a választ, úgy látom, tisztán látja a műszaki hátteret, egészségesek a reakciói. Remélem, a film nem zavarta meg, gondolkozzon el a látottakról-hallottakról!
Az én feladatom a technikával, fizikával kapcsolatos, szociális ügyekhez, családi költségvetésekhez nem értek… Ha úgy gondolja, hogy segíthetek, kérem, keressen meg egy beszélgetésre.
üdv.
Tanúsító
+ A Gazdától meg elnézést, hogy postaládának használom a blogot, tán más is talál magának való infót!
válasz
 

Még mindíg Koós Miklós Magyar Építészet Blogja, és még mindíg ugyan az a kéretlen hozzászóló...

 

 

Mária:

 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://enta.blog.hu/api/trackback/id/tr422666663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása